Πληροφορίες επικοινωνίας

Ζητήστε μας προσφορά με βάση τις δικές σας ανάγκες

icon_widget_image Δευ-Παρ: 9πμ με 5μμ icon_widget_image Αριστοτέλους 3β, Καλαμαριά Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 55133 icon_widget_image +30 2310 432000 icon_widget_image info@rigel.gr
  /  Άρθρα   /  Ιδιαιτερότητες και ευκαιρίες στο real estate της Βόρειας Ελλάδας

Ιδιαιτερότητες και ευκαιρίες στο real estate της Βόρειας Ελλάδας

Οι προοπτικές για την κτηματαγορά της Β. Ελλάδας είναι ευοίωνες με θετική δυναμική και υποστηρίζονται από τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν σχεδιαστεί.

Οι τομείς που έχουν ήδη μπει σε αναπτυξιακή τροχιά είναι ο οικιστικός, με αφετηρία την αγορά της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του ευρύτερου κέντρου της πόλης, ο τουριστικός όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον επεκτείνεται και στους νομούς Χαλκιδικής και Καβάλας και τα logistics.

Αυξημένο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές εκδηλώνεται για αναπτύξεις σύγχρονων γραφείων, big boxes και εμπορικά πάρκα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές. Η Β. Ελλάδα ξεκινά να μπαίνει στο στόχαστρο διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων (H.I.G., όμιλος Fattal, Brown Hotels, Pfizer, Cisco). Όσον αφορά τη Δυτική Μακεδονία, το μεγάλο έργο της απολιγνιτοποίησης και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις είναι πιθανό να ευνοήσουν την τοπική οικονομία, ούτως ώστε να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Β. Ελλάδας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της οικιστικής αγοράς είναι η αυξημένη ζήτηση που προέρχεται από Ελληνικά νοικοκυριά για ιδιοκατοίκηση και έχει οδηγήσει σε νέες αναπτύξεις οικιστικών συγκροτημάτων κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Συγχρόνως ξένοι επενδυτές, κυρίως Ισραηλινοί, αγοράζουν-μετασκευάζουν παλαιά διαμερίσματα στην Κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο οικιστικός δείκτης της CPS για τη Θεσσαλονίκη προβλέπει ανοδικές τάσεις των τιμών για την επόμενη διετία.

 

Στο χώρο του τουρισμού η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων όπως φαίνεται και από τα στοιχεία αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία των τελευταίων ετών.